Novosti

Učenici Srednje prometne škole u Nazaretu

 

25.11.2021 12:24
Slika
 

Svaki dolazak i posjet „Nazarećanima“ i djelatnicima u Nazaretu uvijek je lijep i ugodan doživljaj i događaj.

Ovaj posjet od 22. studenoga 2021., kad su predstavnici Srednje prometne škole Mostar posjetili Caritasov Centar za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama Nazaret, jedan je od takvih „doživljajnih“ u punom smislu riječi.

Bez ranijih razgovora o „našim potrebama“ svojim dolaskom ugodno su nas iznenadili pedagoginja Žana Blažević, prof. Dragan Vrdoljak, koordinatorica Vijeća učenika Lucija Jovanović i nekoliko učenika koji su uručili novčanu donaciju.

Ideja i želja Vijeća učenika bila je da ove školske godine povodom „Dana kruha“ skupljaju novčane priloge i iste daruju nekoj Ustanovi ili potrebnima. I djelatnici škole sudjelovali su u ovoj akciji pa velika pohvala i zahvala svima.

Po riječima koordinatorice Jovanović jednoglasan izbor učenika bio je da skupljeni iznos daruju Centru Nazaret. „Dobro će vam doći za radni materijal ili druge potrebe…“ njihove su riječi i sugestije.

Iako vremenski kratko, jer su vrijedni učenici žurili na nastavu, susret je bio srdačan i topao.

Doživjeli smo iskrenost i spontanost učenika i profesora koji imaju empatije za „Nazarećane“ tj.  osobe kojima svaki čin ljubavi i susretljivosti bližnjih čini dan i naredne dane sretnim i lijepim.

Svima u Prometnoj školi Mostar hvala i po zagovoru sv. Josipa iskreno želimo blagoslov i uspjeh u svim školskim i životnim izazovima.

0 0