Novosti

USKRSNA ČESTITKA RAVNATELJA CARITASA

 

08.04.2021 08:21
Slika
 
Poštovani i dragi prijatelji  Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan! 
U slavlje Uskrsnog otajstva ulazimo vazmenim bdijenjem u kojemu, kao prvi čin, odajemo počast Uskrsnoj svijeći, simbolu Uskrsloga Sina Božjega, Krista Gospodina, Svjetlu na prosvjetljenje narodȃ i slavi puka svoga Izraelskoga, kako to proročanski usklikta u svom hvalospjevu vremešni Šimun kada je majka Marija prikazala Maloga Isusa u Hramu kojemu bijaše samo 40 dana ovozemnoga života. Ovim simbolom svjetla snažno se povezuje Kristov tjelesni ulazak u svijet - Božić i Pobjeda nad tamom i grijehom, mračnim grobom i smrću – Spasenjsko djelo koje svoj vrhunac nema u smrti na Križu nego u svjetlosti i slavi Uskrsnuća. 
No, i prije Isusova otajstvenog tjelesnog ulaska u stvarnost i tminu ljudskoga svijeta, i prije njegove blažene Muke i slavnoga Uskrsnuća, upravo kao na početku kada se tama prostirala nad bezdanom, tako i za vrijeme njegova ovozemaljskog života - a svjedoci smo i danas - ljudi se hotimično zaodijevaju tminom i sjenom smrti priječeći Svjetlu da zasvijetli u njihovim životima i srcima.   
Ali Bog se uvijek, bilo u početku stvaranja bilo u rođenju i uskrsnuću Kristovu pojavljuje kao svjetlo svijeta. U uskrsnoj blaženoj noći koja je jedina zavrijedila znati vrijeme i čas, kada je Krist od mrtvih ustao, želim s vama moliti da njegovo svjetlo u nama zasja puninom svoga sjaja; da nas Uskrsli, božanskim Svjetlom, oslobodi od tame noći ovoga svijeta, pomrčine savjesti, izopačenosti djelȃ, jeze groba i smrti u koju svojim svjesnim, nesvjesnim ili polusvjesnim mislima, riječima i djelima neprestano srljamo; da se u svemu što činimo očituje Ljubav Krista Uskrsloga.   
S ovim mislima, svima vama poštovani i dragi djelatnici i djelatnice, korisnici, suradnici i dobročinitelji  Caritasa Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, iskreno čestitam svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova s molitvom i željom da nas Svjetlo Uskrsloga Krista trajno prožima kako bismo u svom karitativnom poslanju bili svjetionik Ljubavi u ovomu svijetu, posebno onima kojima nas Crkva svagdanje šalje. A to su oni s kojima se Novorođeni poistovjetio i u kojima Uskrsli želi biti prepoznat.  
 
Don Željko Majić 
ravnatelj Caritasa 
0 0