Novosti

ZAJEDNO U ČINJENJU DOBRA

Udruga Prsten u suradnji s Caritasom pomaže najpotrebnije

17.12.2021 14:45
Slika
 

Predbožićno vrijeme mnoge ljude pokrene na činjenje dobrih djela i širenje plemenitih ideja. Na samom početku adventa članice Udruge Prsten-Ogranak Kluba žena iz HNŽ izrazile su želju i namjeru da sudjeluju u tradicionalnoj Caritasovoj adventskoj akciji „Paket ljubavi“ i na taj način pomognu potrebne kojima je akcija i namijenjena. Svoju želju su i ostvarile i provele u djelo kada su u prva dva tjedna adventa među svojim članicama, dobrovoljnim novčanim prilozima, prikupile iznos od 2.200,- KM. Taj svoj prilog, zajedno s naljepnicama i čestitkama Udruge Prsten, predale su ravnatelju Caritasa Mostar don Željku Majiću. Od prikupljenog novca kupljene su osnovne živežne namirnice od kojih će se praviti paketi i dijeliti Caritasovim korisnicima, uglavnom starim i usamljenim osobama o kojima se skrbi kroz Caritasov projekt Kućne njege. U samom projektu Kućne njege aktivna su tri tima sa sjedištima u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu. Ova tri tima na svojim popisima imaju 250 adresa korisnika koje redovito obilaze, ovisno o težini situacije u kojoj se osobe nalaze. Don Željko je zahvalio članicama Prstena na njihovom angažmanu i konkretnom zauzimanju za najpotrebnije.

Nije prvi put da članice Udruge Prsten surađuju s Caritasom. Još na početku svoga djelovanja u ljeto 2020. godine članice Udruge su pokrenule akciju prikupljanja pomoći za potrebne o kojima skrbi naš Caritas. Ova suradnja nastavila se i kroz ovogodišnji advent, a vjerujemo kako će i ubuduće Caritas Mostar i Udruga Prsten biti povezani u činjenju dobra.

Svaka suradnja koja rezultira dobrim djelima, uz njezinu prvotnu namjenu a to je pomoć onima koji su potrebni naše skrbi i ljubavi, u isto je vrijeme potvrda i priznanje Caritasu za rad i trud koji ulaže pomažući najpotrebnije kroz svoje ustanove i projekte. Zato nas na poseban način ovakve inicijative raduju i obogaćuju. Dobri primjeri uvijek privlače te se nadamo kako će ovaj primjer privući i potaknuti i druge na svjedočenje karitativne djelatne ljubavi.

Ovom prigodom Caritas Mostar zahvaljuje članicama Udruge Prsten što su svoj duh, svoje srce i ruke ispunile ljubavlju i pomogle da radost dođe u mnoge domove i srca potrebnih.

0 0