Dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem BETANIJA

Na blagdan Gospe Lurdske, zaštitnice bolesnika, 11. veljače 2013. godine Caritas je službeno otvorio vrata doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem BETANIJA u Čapljini. Otvaranjem ove ustanove počinjemo pružati usluge palijativne skrbi (sveobuhvatne - zdravstvene, psihološke, socijalne i duhovne skrbi) s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.

Dom BETANIJA prostire se na površini od 800 m², a smještajni kapacitet je 30 kreveta raspoređenih u 13 trokrevetnih, odnosno dvokrevetnih soba. Prostor je u potpunosti prilagođen potrebama palijativne njege. Posjedujemo i dizalo za bolesničke krevete. Omogućena je prohodnost bez barijera za invalidska kolica tako da svi pacijenti samostalno, odnosno  uz pomoć medicinskih sestara i njegovateljica mogu boraviti u svakome kutku Doma.

Hospicij i dom za stare i iznemogle BETANIJA svojim korisnicima nudi 24-satni medicinski nadzor koji uključuje cjelodnevnu njegu za nepokretne, polupokretne i pokretne stanare. Nudimo i usluge socijalnog radnika, odgovarajuće mjere socijalne zaštite kako na razini naše Ustanove tako i za svakog pojedinačnog korisnika u skladu s njegovim potrebama. Prehrana koja se priprema u našem objektu je u potpunosti prilagođena zdravstvenim stanju korisnika. Važnost pridajemo i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena. U sklopu Caritasovog pastoralno-socijalnoga centra nalazi se i molitveni prostor.

Zbog velikog zanimanja i potrebe za većim smještajnim kapacitetima 2017. godine uz financijsku pomoć Renovabisa, Hrvatske vlade i drugih donatora započelo je proširenje objekta.
«Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.» (Mt 11,28)
BETANIJA
Dom za stare i iznemogle osobe s hospicijem
Gojka Šuška bb, BiH - 88 300 Čapljina,