, 2010-05-30

U srijedu 26. svibnja 2010. Biskupijski Caritas Mostar posjetio je veleposlanik Republike Austrije, njegova ekscelencija dr. Donatus Köck. U svom posjetu dr. ck je obišao Centar za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama Nazaret i Rehabilitacijski Centar za osobe s posebnim potrebama Sveta Obitelj.
U sklopu Centra Sveta Obitelj već nekoliko godina djeluje prilagođena radionica za osobe s posebnim potrebama Emanuel koju financijski pomažu dva donatora iz Republike Austrije: Austrijska razvojna agencija ADA i Caritas Gornje Austrije.
Gospodina veleposlanika je primio ravnatelj Caritasa dr. don Ante Komadina koji ga je upoznao s radom ovih radionica ali i s ostalim projektima i aktivnostima Biskupijskog Caritasa. U sklopu posjeta dr. ck se susreo i s nekoliko roditelja djece–korisnika spomenutih radionica koji su mu ukratko prenijeli svoje zadovoljstvo i dojmove o tome što ove radionice znače prvenstveno za djecu ali i za njihove obitelji.
Po završetku posjeta veleposlanik ck se kratko zadržao i u razgovoru s djelatnicima Caritasovih ustanova te izrazio zadovoljstvo onime što je imao prigodu vidjeti u radionicama, od kvalitete rada i proizvoda do ugodnog ambijenta koji se mogao osjetiti u radu i odnosu instruktora i korisnika. Vrlo zadovoljan i prepun dojmova s ovog kraćeg posjeta dr. ck se zahvalio domaćinima na dobrodošlici i gostoprimstvu te obećao uskoro ponovni dolazak.