, 2011-12-02
I ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca 2011. sa sloganom „Moja dijagnoza nije moje ime“ zajedno će prigodnim predstavljanjem i prodajnim izložbama obilježiti ustanove, udruge, nevladine i humanitarne organizacije koje djeluju na području grada/općine Mostar a skrbe za osobe s invaliditetom.

Tog dana na drugom katu Tržnog centra Piramida u vremenu od 10.00 do 15.00 sati na prigodnim štandovima predstavit će se Caritasove ustanove za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama „Nazaret“, „Sveta Obitelj“ i „Emanuel“, Udruženje roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Sunce“, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“, Udruga paraplegičara, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los rosales“, Klinika za Psihijatriju KB Mostar – Dnevna bolnica, dječja i adolescentna psihijatrija, Centar za mentalno zdravlje,  Udruga „Down syndrome“, te „Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama“.

Izlaskom u javnost toga dana želimo pokazati da su i osobe s invaliditetom dio našeg društva, ukazati na situaciju i probleme u kojima se one nalaze te promovirati udruge i organizacije koje na organiziran način djeluju i skrbe za ovu populaciju.

Letak za manifestaciju možete preuzeti i pogledati ovdje.