, 2016-05-17

Centar za djecu, mlade i obitelj SPES organizirao je 13. svibnja 2016. godine u Mostaru predavanje prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander na temu „Važnost intersektorske suradnje i multidisciplinarnog pristupa u području zaštite djece: iskustvo Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba“. Predavanje je održano u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ a organizator je u skladu s temom pozvao stručnjake različitih profila i institucije čija je suradnja važna za zaštitu djece. Očekivano je najveći odaziv bio iz odgojno-obrazovnih ustanova: dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, Zavoda za školstvo te Ministarstva prosvjete, ali nisu izostali ni predstavnici zdravstvenih ustanova, policije, centara za socijalni rad, centara za mentalno zdravlje i više nevladinih organizacija. Za njih ukupno stotinjak bilo je neprocjenjivo čuti o iskustvima rada Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba iz „prve ruke“ od ravnateljice i vrhunske stručnjakinje u području zaštite djece profesorice Flander. U sklopu predavanja sudionici su mogli saznati više i o savjetodavnoj liniji za zlostavljanu i zanemarenu djecu od koordinatorice udruge Hrabri telefon Ines Rezo, mag. psych.

Predavanje je bilo dragocjeno za stručnjake iz Mostara, a nadamo se i početak lijepe i korisne suradnje na dobrobit i zaštitu djece.