, 2017-05-29
s. Arkanđela Kvesić
(1948-2017)
"Ja sam uskrsnuće i život, tko u mene vjeruje, ako i umre,
živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada."
(Iv, 11,25-26)

Časna sestra M. Arkanđela Kvesić preminula je 26. svibnja 2017., u samostanu sestara milosrdnica u Mostaru.
Njezina duša napustila je bolešću i patnjom izmučeno tijelo na spomendan dobrog i radosnog sveca Filipa Nerija koji je bio poznat po svojoj dobroti prema svim potrebnicima, posebice djeci, te po svom radosnom služenju Gospodinu. Upravo je takva bila i naša draga s. Arkanđela: uvijek nasmijana i radosna služila je Gospodinu s ljubavlju, kao djelatnica Caritasa hercegovačkih biskupija od 1994. do 2005.
Naša draga s. Arkanđela je umrla tijelom, ali je dušom otišla u nebo gledati licem u lice svoga Zaručnika kojem je vjerno služila. Radosna i nasmijana kao i ovdje među nama, ona sada razgovara sa svojim Ljubljenim:
“Bio je prognan i pohodila si ga, bez odjeće i obukla si ga, gladan i nahranila si ga, ranjen i previjala si ga, bolestan i liječila ga....” “Ali kada je to bilo, Gospodine moj?” “Što god si učinila jednom od moje najmanje braće, meni si učinila. Valjaš, službenice dobra i vjerna! U malome si bila vjerna ... zato uđi u radost gospodara svoga!”